Laboratorul de analize medicale este format din compartimentele de biochimie, hematologie, hemostaza, imunologie (hormoni tiroidieni), imunohematologie, bacteriologie serologie, reusind sa acopere toata gama de investigatii specific profilului cardiovascular al institutului.

Efectuam analize pentru clinica de Cardiologie, CCV, ATI si ambulator in regim de rutina sau urgenta.

Activitatea se desfasoara 24/24.

Laboratorul este acreditat ISO 1592 pe 43 de analiti.
 

La ora actuala functioneaza 2 sali de cateterism in care se efectueaza zilnic aproximatic 14 proceduri de diagnostic si terapie interventionala endovasculara.

Aici se efectueaza proceduri diagnostice ca si: cateterisme cardiace la toate categoriile de bolnavi, congenitali, valvulari si ischemici.De asemenea si proceduri interventionale terapeutice ca si: angioplastii coronariene si dilatatii cu stenturi, angioplastii ale arterelor renale, stentari ale arterelor carotide sau a anevrismelor aortice , valvuloplastii aortice.

Laboratorul a fost infiintat in anul 1988 si actualmente functioneaza cu o Gamma Camera Dual Detector e.Cam SIEMENS. Specificul acestui laborator este de cardiologie nucleara

Aici se efectueaza: scintigrafia miocardica de perfuzie de repaus si de efort (protocol de 2 zile), testul de efort se desfasoara la covorul rulant (protocol Bruce), scintigrafia miocardica de perfuzie cuplata cu stresul farmacologic, scintigrafia miocardica de perfuzie sensibilizata cu NTG cuplata cu Gated SPECT, scintigrafia pentru diagnosticul infarctului miocardic acut.

Laboratorul de radiologie si imagistica medicala are in dotare aparatura digitala de inalta performanta ce ofera posibilitatea unor examinari radio-imagistice medicale de cea mai inalta acuratete.

Examinarile sunt efectuate cu aparatura de ultima generatie.

Laboratorul de anatomie patologica este dotat cu: microscop, histochineta, aparat Shandon pentru sectiuni la gheata, placa calda, termostat, cantar, sistem de ventilatie.

Serviciul de anatomie patologica ofera: 

laborator dotat pentru prelucrare primara piese – examen histopatologic,

efectuarea de coloratii uzuale,

coloratii histochimice,

coloratii imunohistochimice

activitate de prosectura.

Compartiment de studii electrofiziologice si implantari cardiostimulatoare efectueaza:

implantarea de cardiostimulatoare mono si bicamerale,

inlocuirea stimulatoarelor epuizate,

implantarea de stimulatoare de resincronizare cardiaca,

implantarea de cardiovertere – defibrilatoare implantabile,

studii electrofiziologice cu scop diagnostic si terapeutic.

ALTE MICROSTRUCTURI

ALEXANDRU COMAN

ALEXANDRU COMAN

Medic epidemiolog

Medic specialist

MAGDA STANA

MAGDA STANA

Farmacist șef

Farmacist

VLAD DANU

VLAD DANU

Medic infecționist

Medic specialist