13.08.2021

Incepand din data de 12.08.2021 a intrat in functiune Unitatea de Supraveghere si Tratament Avansat al Pacientilor Cardiaci Critici (U.S.T.A.C.C.).

Compartimentul a fost organizat in cadrul Sectiei Clinice Cardiologie I si asigura asistenta medicala de inalta specialitate pentru pacientii internati in toate sectiile de cardiologie din cadrul institutului. Spatiul de functionare al U.S.T.A.C.C. este plasat in proximitatea Compartimentului de Primiri Urgente de Specialitate, a Laboratorului de explorari invazive si a Sectiei clinice de Cardiologie interventionala, ceea ce asigura un parcurs rapid si eficient al pacientului din momentul prezentarii in urgenta pana la supravegherea sa post interventii invazive.

Lucrarile pentru amenajare au fost finalizate recent, investitia fiind realizata prin fonduri alocate de Ministerul Sanatatii din bugetul de stat - transferuri pentru finantarea investitiilor la spitale si din fonduri proprii generate de Institutul Inimii. U.S.T.A.C.C. are in componenta 24 de paturi dispuse in 9 saloane, cu bai proprii, cu o capacitate cuprinsa intre 1 - 6 paturi, deservite de 2 posturi de supraveghere permanenta si alte functiuni care asigura monitorizarea continua si directa a tuturor pacientilor.

Colectivul Institutului Inimii are satisfactia de a pune la dispozitia pacientilor care i se adreseaza un spatiu modern, cu dotare tehnica de inalta performanta si personal bine pregatit pentru ingrijirea pacientilor cardiovasculari critici la cele mai inalte standarde.

Ne dorim ca, prin infrastructura asigurata, implementarea metodelor de investigatie, a tratamentelor si ingrijirilor specifice, sa functionam in parametri optimi pentru a contribui semnificativ la reducerea mortalitati prin infarct miocardic acut si la diminuarea riscului de deces al pacientilor aflati in stare critica.